Eğitim ve Bilim Pınarı Şenkaya & Yetiştirdikleri

ŞENKAYA BİR EĞİTİM VE BİLİM PINARIDIR.KANA,KANA İÇENLERE SELAM OLSUN!

Şenkaya ilçemizin yetiştirdikleri

Rahmetli Aşık Mevlüt ihsani,Yaşayan değerlerimiz Aşık Nuri Çırağı Aşık Erol Ergani Prof. Dr. Alı Osman solak Prof. Dr. Cihangir Terzi Aşık Ümit Coşkuni .Resim ve özgeçmişleri gelince eklenecektir.

İÇİNDEKİLER

  • Prof.Dr.Koptagel İLGÜN.
  • Prof.Dr.Fikrettin ŞAHİN.
  • Prof.Dr.Hadis MORKOÇ.
  • Prof.Dr.Bilgehan  YALÇIN.
  • Prof.Dr.Bingür Sönmez
  • Prof.Dr.Kemal Solak.
  • Tuba AYDIN- Oyuncu.
  • Dr.Recai AKYEL.
  • Prof.Dr.Erkan PEHLİVAN.
  • Prof.Dr .Birol Alver
  • Fatma ULUDAĞ (Arkeolog).
  • Prof.Dr. Leyla SAĞLAM.
  • Uzman Dr.Cuma Özgür.
  • Yasemin GÜVEN
  • Prof.Dr Taşkın ÖZTAŞ
  • Prof.Dr. Coşkun KÖYCÜ
  • Prof. Dr. Enis MORKOÇ
  • Feridun Fazıl ÖZSOY
  • Frof.Dr.Durkaya ÖREN
  • Mehmet Zeki Gedikoğlu
  • Doç. Dr. Gülengül MERMER
  • Merhum Zahide ÖZAY (Nam-ı diğer Zahide Nine )
  • Yard.Doç.Dr.Nurhak Aksungur
  • Aşık Zeki Erdali.
  • Hanifi altaş

PROF.DR. KOPTAGEL İLGÜN

Prof.Dr.Koptagel İLGÜN

Tıp Doktoru, Araştırmacı, Yazar.

Doğum:12 Şubat, 1945

Eğitim:İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi

Hekim, araştırmacı yazar. 12 Şubat 1945, Şenkaya / Erzurum doğumlu. Şenkaya İlkokulu ve Ortaokulu, Erzurum Lisesi (1963), İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (1969) mezunu. İhtisasını iç hastalıkları alanında yaptı. 1982’de doçent, daha sonra profesör unvanlarını aldı. 1973’ten itibaren Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi (1973-74), Erzurum SSK Hastanesi (başhekim, iç hastalıkları kliniği şefi), İstanbul SSK Göztepe Eğitim Hastanesi (1983-87, iç hastalıkları kliniği şefi)), Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Hastanesinde (1997-2000, rektör yardımcısı, Tıp Fakültesi dekanı) olarak görev yaptı. 2000 yılından itibaren hizmetini İstanbul Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı olarak devam ettirdi. Semra İlgün ile evli; Levent, Bülent, neşe adlarında üç çocuk babasıdır.

Koptagel İlgün, çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazıları, tıpla ilgili makaleler yayımladı. 1973-75 arası Erzurum Radyosunda “Sağlık Pınarı” programı gibi birçok TV ve radyoda mesleki programlar hazırladı ve sundu, birçoğunda program konuğu oldu.

ESERLERİ:

Şair-Edip-Yazar – Milli Mücadele Kahramanı Hüseyin Köycü (2003), Toplum Kalkınmasında Örnek Lider, Hüseyin Köycü (2005

(Dilek Bedir’in facebook sayfasından alıntı)

******

PROF.DR.FİKRETTİN ŞAHİN

Prof.Dr.Fikrettin ŞAHİN

ERZURUM’un Şenkaya İlçesi’ne bağlı Çatalelma Köyü’nde doğan Prof. Dr. Fikrettin Şahin, ‘Uluslararası Bilim İnsanı’ ödülüne layık görüldü. İstanbul Yeditepe Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, ABD’nin Ohio State Üniversitesi tarafından bilime katkılarından dolayı ödüllendirildi. Bu ödülü alan ilk Türk bilim adamı olan 38 yaşındaki Prof. Dr. Şahin, “Çok mutluyum” dedi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde profesör ünvanı alan ve 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi’nden gelen teklif üzerine İstanbul’a yerleşen Prof. Dr. Fikrettin Şahin, burada Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nü kurdu. Prof. Dr. Şahin, bugüne kadar gen ve biyoteknoloji alanında 6 buluş gerçekleştirdi. Yaptığı bilimsel çalışmalarla 1997 yılında ‘Uluslararası Bilimde Liderlik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Şahin, daha sonra ‘Başarılı Doktora Öğrencisi’ ve ‘Fitopetoloji Alanında En Başarılı Doktora Öğrencisi’ ödüllerini kazandı.

*******

PROF.DR.HADİS MORKOÇ

Prof.Dr.Hadis MORKOÇ

10 Kasım 1947 yılında Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Kalkos Köyü’nde dünyaya geldi.İlk okulu ve Ortaokulu Şenkaya’da okuduktan sonra Liseyi Erzurum Lisesinde tamamladı.

Liseye kadar olan eğitimini Erzurum’da tamamlayan Morkoç, 1964 yılında İTÜ Elektrik – Elektronik Mühendisliğinden mezun oldu. Daha sonra yine aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’deki eğitim ve iş imkânlarını kısıtlı gördüğünden dolayı ABD’nin yolunu tuttu ve burada Cornell Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği alanında doktorasını tamamladı. Şu an ise ABD Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmekte.

Nobel’e aday İTÜ’lü Prof. Dr. Hadis Morkoç’un ismi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da yer aldığı, “Hendeksi” adı verilen, bilim insanlarının hazırladığı makale sayıları ve bu makalelerden yapılan alıntılarla hesaplanan başarı listesinde bulunuyor. Mikroelektronik üzerine yazmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı fizik alanında Nobel’e aday olan isimler arasındadır.

(Tüzin Atlı Özay ZahideNinen’nin facebook sayfasından alıntıdır).

******

PROF.DR.BİLGEHAN YALÇIN

Prof.Dr.Bilgehan  YALÇIN

1966’da Şenkaya-Erzurum’da doğdum. İlkokul’u İzmit’te, Lise’yi İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okudum. 1984’te Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’ne girdim, 1990’da mezun oldum. Aralık 1990’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde uzmanlık eğitimime başladım. Uzmanlık tezimi 1994 sonundan itibaren çalıştığım Çocuk Onkolojisi Bölümünde tamamlayarak Ocak 1996’da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldum. Nisan 1996’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkolojisi Bölümünde yan dal uzmanlık eğitimime başlayıp Nisan 1999’da tamamlayarak Çocuk Onkolojisi Uzmanı oldum. 1999-2000 arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kliniğinde Yedek Subay olarak askerliğimi yaptım. Eylül 2000’de askerlik hizmetimi tamamlayarak tekrar Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Onkolojisi Bölümünde göreve başladım. Mart 2003’te ilgili sınavı geçerek Üniversite Doçenti ünvanı aldım. Uzmanlık alanlarımda yeni bilgiler edinmek ve deneyim artırmak amacıyla Aralık 2004-Nisan 2005 arasında Hollanda’da Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesinde davetli olarak çeşitli çalışmalarda bulundum. Ocak 2010’da Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Profesörlük kadrosuna atandım. Halen Öğretim Üyesi olarak Hacettepe Üniversitesinde görevime devam etmekteyim.

******

PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ

*Bardız’lı Emrullah Sönmez’in  oğlu Prof. Dr. Bingür Sönmez ,1952 yılında Sarıkamış’ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra Pendik  Lisesi’ni 1969 yılında bitirerek İstanbul Tıp Fakültesi‘ne girdi.1976 yılında Tıp Doktoru olarak mezun olduktan sonra, burslu olarak İngiltere’de 1 yıl yabancı dil eğitimi gördü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde 1977-1984 yılları arasındaki uzmanlık eğitiminin içinde 1984 yılında Londra St. Thomas Hastahanede kalp cerrahisi asistanı ve Rayne Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Aynı hastanede 1987-1990 yılları arasında tekrar 3 yıl çalışarak koroner cerrahisi eğitimi aldı.

1988 yılında doçent, 1997 yılında profesör oldu. 1990 yılı sonunda kesin dönüş yaparak İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde göreve başladı ve 1995 yılına kadar aynı zamanda Florence Nightingale Hastanesi’nde çalıştı. Daha sonra, Florence Nightingale Hastanesi’nde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı, aynı zamanda Kadir Has üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Cerrahi Bölümleri Başkanı olarak çalıştı.

2001 yılından beri özel bir hastanenin Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır. Yurt içi ve dışında yüzden fazla yayını, 5 kitapta yazdığı 8 bölüm var. Radial Arter Greft Hazırlanması, Kalp Yogası ve Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış isimli kitapları var. Birçok tıbbi derginin editor listesinde görevli olup Sarıkamış ile ilgili sinema, belgesel, kitap gibi tüm çalışmalara katkıda bulunuyor ve bilimsel danışmanlığını yapıyor. Ülkem Ateş Çemberi İçinde İken Sarıkamış, Nargin, Kafkas Cephesi, Aşıkların dilinden Sarıkamış, Sarıkamış’tan Çanakkale’ye isimli kitapları yayına hazırlamıştır.

Yurt içi ve yurt dışında bulunan 24 derneğin üyesi olan Prof. Dr. Bingür Sönmez, evli, iki çocuk babasıdır.

*(Nejla Şahin Albayrak’tan edinilen bilgi-Özgeçmiş;Haberler.com).

Prof. Dr. Kemal SOLAK

1945 yılı Sarıkamış doğumludur. 1968 yılında Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü’nden Lisans derecesi ile mezun olmuştur. 1977 yılında Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Ekoloji alanında Doktorasını tamamlamıştır. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak, 1983-1989 yılları arasında Atatürk Üniversitesi’nde Doçent, 1989-1990 yılları arasında da Atatürk Üniversitesi’nde Profesör olarak görev yapmıştır. 1992 yılında Gazi Üniversitesi’nde görev almıştır. Atatürk Üniversitesi’nde 1982-1986 yılları arasında ve Gazi Üniversitesi’nde 1990-1996 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı, Gazi Üniversitesi’nde 1990-1993 yılları arasında da Bölüm Başkanlığı     idari görevlerini yürütmüştür. Çok sayıda Yüksek Lisans ve Doktora tezine danışmanlık yapmış, alanda önemli akademisyenlerin yetişmesine katkıda bulunmuştur. Alan ve alan eğitimi konularında makale, bildiri, kitap ve projeler olmak üzere çok değerleri bilimsel faaliyetleri bulunmaktadır. Prof. Dr. Kemal SOLAK bilim dünyası için yeni olan türlerin keşfedilmesinde de katkılar yapmış olup, kendi adını taşıyan canlı türleri bulunmaktadır.   (Gazi Üniversitesi sitesinden alıntıdır.)                        

TUBA AYDIN- OYUNCU

05.02.1984 tarihinde Erzurum Şenkaya’da doğdu .Babası İbrahim Aydın , annesi Sevgi Aydın .

Tuba AYDIN- Oyuncu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu.

William Shakespeare’ in yazdığı Yücel Erten ‘ in yönettiği Hırçın Kız adlı oyunda oynamaktadır.

Trakya Üniversitesi Ziraat Mühensiliği’ni bitirdikten sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuar Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.

15 yıllık Tiyatro hayatında bir çok oyunda oynayıp aynı zamanda yönetmenlik yaptı.

Bilgi Üniversitesi ‘nde yönetmen Andaç Hazneroğlu’nun asistanlığını yapmaktadır.

Televizyonda Şampiyon adlı dizide Erdal Özyağcılar’ın karısının gençliğini oynamıştır.

Mucize Doktor dizisinde ‘Nezihe’ adlı Sma hastası çocuğu olan bir anneyi oynamıştır.

BKM’nin yapımcılığını yaptığı ve Andaç Haznedaroğlu’nun yönettiği , yakında vizyona girecek olan filmde rol almıştır.

İnstagram Adresi : @tubaaydinnnn_

#Şenkayasevenleri Fotoğraflar Irfan KADİROĞLU (alıntı).

******

DR.RECAİ AKYEL

Dr.Recai AKYEL

1965 yılında Erzurum’un Şenkaya İlçesinin Evbbakan (Soğmun) Köyü’nde doğdu.İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi yüksek lisansı olan Recai Akyel, doktorasını ise Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yabancı dil ve mesleki bilgi edinme programı çerçevesinde bir yıl süreyle İngiltere’ye gönderilen Dr.Recai Akyel, Japonya’da da bir ay süren ve afet yönetimi konusunda düzenlenen eğitime katıldı.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde ilçedeki yaşananları “Gölyaka’da Deprem” başlıklı kitabında yayınladı. Pozantı, İscehisar, Çamoluk, Solhan, Gölyaka, İmamoğlu, Kızıltepe ve Elbistan ilçelerinde kaymakam olarak görev yapan Akyel, Elbistan Kaymakamı iken 13 Nisan 2007’de Tokat Vali Vekili olarak görevlendirildi ve 22 Eylül 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Tokat Valisi olarak atandı.

Dr. Recai Akyel, 2008 yılında düzenlenen ve 14 bin 217 kişinin oyları ile katıldığı “Bürokrat, Belediye Başkanı, Siyaset, Sanat ve Spor Dünyasının En’leri” anketi sonucunda yılın valisi seçildi.

2009 yılında ise Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen ve 13 kategori ve 12 alt kategoride toplam 130 projenin yarıştığı 8.Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülü Kamu Kuruluşları dalında “Tokat Üretiyor, Bir Ulusal Üretim Seferberliği Projesi” ne verildi.

25.06.2009 tarihinde TBMM’nin 110 uncu birleşiminde Sayıştay Başkanlığına seçildi. Dr. Recai Akyel evli ve iki çocuk babasıdır.

#Şenkayasevenleri,Azize Aziz,Aydın Şener,Mehmet Sinan Tekcan (alıntı).

******

PROF.DR.ERKAN PEHLİVAN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

Prof.Dr.Erkan PEHLİVAN

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

HALK SAĞLIĞI ABD

ÖĞRETİM ÜYESİ

Erzurum ili Şenkaya ilçesinde doğdu. 1980 yılında Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü Toplum Sağlığı Bölümünden mezun oldu. 1981 Yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimler Fakültesini bitirdi ve aynı üniversiteden Eğitim Bilimleri alanında (EPH) yüksek lisans derecesini 1983 yılında aldı. 1980-1986 yılları arasında Etimesgut Sağlık Eğitim Araştırma Bölgesinde, 1986-1991 yılları arasında ise Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında görev yaptı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalından doktora derecesi aldı. 1992 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında öğretim üyesi olan Dr. Pehlivan, 1994 yılında doçent, 2000 yılında ise profesör oldu. 1997-2000 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) sponsorluğunda beş üniversite konsorsiyumunca yüklenilen Doğu Anadolu Projesi‘nin (DAP) sağlık sektör yürütücülüğünü yaptı. 1998-2000 yılları arasında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde dekan yardımcılığı, 2000-2002 yılları arasında rektör yardımcısı görevlerinde bulundu. 1995-2015 yılları arasında Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Senato üyeliği, birçok defa tıp fakültesi ve eczacılık fakültesinin fakülte kurulu ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Akademik çalışmalarını sağlık eğitimi / sağlığı geliştirme, çevre sağlığı ve epidemiyoloji alanında sürdüren Dr. Pehlivan’ın 35 tanesi yurt dışı olmak üzere 120 civarında makalesi, 12 adet kitap bölümü ve çok sayıda yurt içi ve yurt dışı bildirisi bulunmaktadır. İngilizce bilmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.Şenkayasevenleri sayfasından alıntıdır.)

Prof. Dr. Birol ALVER

5 Mart 1971’te Erzurum’a bağlı Şenkaya ilçesi Ormanlı köyünde doğdu. Atatürk Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalından (1993) mezun oldu. Aynı üniversite ve anabilim dalında yüksek lisansını (1998) ve doktorasını (2003) tamamladı. 1993-1997 tarihleri arasında Erzurum Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olarak görev yaptı. 1997-2013 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde öğretim elemanı olarak çalıştı. 2013 yılında Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde doçent ve 2020 yılında profesör unvanını aldı. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda makale (33), bildiri (38), atıf ve kitapları bulunmaktadır. Çok sayıda yüksek lisans (11) ve doktora (2) tez danışmanlıklarını sürdürdü. Birçok akademik dergide hakem olarak görev aldı. UNICEF tarafından desteklenen Özellikle Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması (KEP) ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) gibi büyük proje ve programların hazırlanmasında ve yürütülmesinde sorumlu uzman olarak yer aldı. Erzurum ve Kırıkkale Valilikleri tarafından aileler, çocuklar, gençler, yaşlılar ve dezavantajlı kişilere dönük sürdürülen sosyal nitelikteki çok sayıdaki çalışmaya katıldı. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, American Psychological Assocation (APA), Rorschach ve Projektif Testler Derneği ve Türk Psikologlar Derneği gibi ulusal ve uluslararası mesleki sivil toplum kuruluşlarının kurulumunda ve çalışmalarında yer aldı. Akademik ve mesleki alanda psikoloji, sosyoloji, iletişim, eğitim bilimleri ve özel eğitim alanında birçok dersi sürdürmektedir. Özel çalışma alanları psikolojik danışmanlık, psikopatoloji, toplum psikolojisi, evlilik ve aile danışmanlığı, çocuk ve ergen gelişimi ve kariyer gelişimidir. Topluma dönük birçok konferans ve seminerlerde gönüllü olarak yer almıştır. İletişim için: birolalver@hotmail.com

******

Prof.Dr.Bülent KARABULUT

Şenkaya-İkizdere Köyü doğumlu.

Medikal Onkoloji

Uzmanlık Alanları

Medikal Onkoloji.İç Hastalıkları

Hizmet Verdiği Merkezler

Kent Hastanesi Onkoloji Merkezi

Eğitim

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini girdi (1993)

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları (1999) İç Hastalıkları Uzmanı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Onkoloji Yan Dal (2002) Tıbbı Onkoloji Uzmanı.

Doçentlik (2006).Profesör (2011)

Deneyimler

Ege ÜTF Tıbbi Onkoloji hücre araştırma laboratuvarı çalışmaları (1997)

123 yurt dışı destekli, çoğunluğu faz III olmak üzere uluslararası çalışmalar.

Yurt içinde 200’ ün üzerine makale, bildiri, kitap bölüm yazarlığı veya editörlüğü.

83 adet ulusal kongre veya sempozyumda, başkanlık veya sekreterlik görevi.

800’ ün üzerinde kongre, sempozyum ve diğer organizasyonlarda konferanslar.

Sosyal dayanışma ve farkındalık projesinde düzenleyici veya yardımcılık görevi.

Özel Kent Hastanesi, Kent Onkoloji Merkezi Genel Koordinatörü ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı.

Üyelikler

Kanser ile ilişkili sivil toplum örgütleri dahil olmak üzere, çok sayıda yut içi ve yurt dışı derneklere üyeliği.

Türk Tıbbi Onkoloji derneğinde yönetim kurulu üyeliği.Genç Onkologlardan sorumlu yönetim kurulu üyeliği.Eğitim komisyonu üyeliği ve bölge temsilciliği görevleri.Türk Onkoloji Grubu Derneği’ nde yönetin kurulu üyeliği.Sindirim sistemi tümörleri çalışma grubu başkanlığı ve bölge temsilciği.Genç araştırıcılar çalışma grubunun danışman öğretim üyeliği.Türk Akciğer Kanseri Derneği yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterliği.Ege Üniversitesi Kanser Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyeliği.

Palyatif bakım derneği yönetim kurulu üyeliği.Ege üniversitesi bünyesinde Akreditasyon Kurulu Komisyon üyeliği.Eğitim komisyonu üyeliği, Kan transfüzyon komisyonu üyeliği

İlaç güvenliği komisyonu üyeliği.Ege Hematoloji Onkoloji Derneği (EHOD) ve İnterdisipliner Onkoloji Derneği (İDOD) kurucu üyeliği.

EHOD ve IDOD başkan yardımcılığı görevleri

Bal Boyun Kanserleri derneği yönetim kurulu üyeliği

Avrupa Medikal Onkoloji Derneği (ESMO) ve Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) üyelikleri

İlgi Alanları

Tüm kanser türleri.Sindirim sistemi tümörleri.Genitoüriner sistem tümörleri.Meme kanseri.Akciğer kanseri.Nadir tümörler.

(Kent sağlık grubu sitesinden alıntıdır)

FATMA ULUDAĞ (Arkeolog)

Doğum Yeri ve Tarihi: Erzurum Şenkaya, 06.01.1973

Anne Adı: Zinnet ÖZDEMİR

Fatma ULUDAĞ (Arkeolog)

Baba Adı: Rıfat ÖZDEMİR

Eğitim Durumu :

Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü

Ankara Üniversitesi Disiplinler arası Müze Eğitimi Yüksek Lisans

1973 yılında Erzurum İli Şenkaya İlçesinde doğdu. İlk Orta ve Lise öğrenimini Şenkaya’da tamamladı. 1994-1997 öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü okudu. Okuduğu dönemlerde İzmir İli Menemen İlçesinde bulunan Panaztepe Yerleşim yerinde kazı çalışmalarına katıldı. 1998-2008 yılları arasında Kredi ve Yurtlar Kurumunda Yönetim Memuru olarak görev yaptıktan sonra 2008-2013 yıllar arasında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Bölge Müdürlüğü Halı Müzesinde görev yaptı ve yeniden yapılandırma çerçevesinde Sultanahmet Halı Müzesinin teşhir tanzim yapım aşamalarında ve açılışında yer aldı. Bu arada Ankara Üniversitesi Disiplinler arası Müze Eğitimi Yüksek Lisansını tamamladı. Eğitim hayatı boyunca birçok Sanat tarihi ve Arkeoloji alanında seminer, konferans vs. katıldı. Alanı ile ilgili bilirkişilik, eser nakli, eser konservasyonu gibi iş alanlarında kontrolörlük ve eser nakil görevlerinde bulundu. Hali hazırda Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kültür ve Tescil Müdürlüğünde görevine devam etmektedir.

Prof.Dr. Leyla SAĞLAM

Prof.Dr. Leyla SAĞLAM.

Rıfat ÖZKURT (Sıcakgil)- Rebiye Toksoy ÖZKURT’ (Pullugil) un beş çocuğundan üçüncüsüyüm.Aşkale doğumluyum.

İlkokulu Giresun ve Aşkale’de, Ortaokulu ve Liseyi Trabzon’da, Tıp fakültesini Erzurum’da tamamladım. Uzmanlık eğitimimi, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs hastalıkları Ana Bilim dalında tamamladıktan sonra aynı klinikte kariyerime devam etmekteyim, aynı zamanda Ana Bilim Dalı Başkanlığını sürdürmekteyim. Prof.Dr. Yavuz Selim Sağlam ile evliyim. Elektrik ve Elektronik Mühendisi bir kızımız var. Rana (Özkurt) Tavlaş, Opr.Dr.Rahmi Özkurt, S.Bahar (Özkurt) Ballı ve Murat Fehmi Özkurt’un kardeşleriyim. Şenkayalı olmaktan gurur duyuyorum. (Dilek Bedir’den alıntı).

******


İç hastalıkları Uzmanı

Uzman Dr.Cuma ÖZGÜR

İç Hast. Uzmanı. Şenkaya, Doğanköy 1951 doğumluyum. İlköğretimi Doğanköy İlkokul ‘unda, Ortaokul eğitimimi Şenkaya Ortaokul’ unda aldım. Ortaokul 1. sınıfta tek oda 3 öğrenci ninemizle birlikte, Selahattin Altaş arkadaşım ve ninemizin torunu Hüseyin Ege ile aynı odada kaldık . Zor günlerde hoş anılar yaşadık. Lise yıllarım, Rahmetli ablamın (Yazgül Eş, kendisini Rahmet ve minnetle anıyorum) yanında Erzincan Lisesi ‘inde geçti. Tıp Fakültesi ne 1969 yılında Hacettepe Üniversitesinde başladım, 1975 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Ordu Gölköy Hükumet Tabipliği, 18 ay askerlik hizmeti hemde Ağrı Patnos da rahmetli Uğur MUMCU’ nun “SAKINCALI PİYADE” romanına konu olan 34. Piyade Alayın’da. Askerlik sonrası bir süre Erzincan Verem Savaş Dispanseri Tabipliği yaptım. 1980 yılında İzmir ATATÜRK Araştırma Hastanesinde İç hastalıkları uzmanlığına başladım. 1984_1985 yıllarında Muş Devlet hastanesinde mecburi hizmet görevimi tamamladım (Kenan Evren’in hediyesidir). 1985 – 2015 yılları arasında 30 yıl Manisa – Turgutlu Devlet hastanesinde hizmet ettim.2015 yılında kamu görevinden Emekli oldum. 5 yıl özel sektör de (Turgutlu Odak Tıp Merkezi) çalıştım. 1976 yılında evlendim.Kızım Gülamber Özlem Özgür Özsoy , oğlum Erdem Özgür, torunlarım :Defne, Ekin Duru, Bilge Doğa hayatımıza renk kattı. 2020 yılı itibarıyla emekli oldum. ŞENKAYA GİBİ AYDINLIK ÜRETEN BİR YÖREDEN yetişip ANADOLU insanına hizmet etme onuruna sahip olduğum için çok MUTLUYUM. Tek üzüntü kaynağım, ülke çapında allak bullak edilen EĞİTİM SİSTEMİ sebebiyle, benim gibi bizim gibi Anadolu’nun ücra köylerindeki çocukların, DİLEDİKLERİ EĞİTİM OLANAKLARINA KAVUŞAMAMAK gerçeğidir.Tüm ŞENKAYA’lı hemşehrilerime, sağlıklı ve mutlu yaşam diliyorum.

******

Yasemin Güven

Yasemin GÜVEN

Öğretmen Bahar Vural Güven ‘nin 4 çocuğunun ilki olarak Şenkaya ilçesinin Gözalan (Hekesor) köyünde doğmuştur. İlkokulu anne babasının öğretmenlik yaptığı Gözalan ve Balkaya (Susuz) köylerinin birleştirilmiş sınıflarında okuyarak, ortaokulu Şenkaya ortaokulunda tamamlamıştır. Liseyi Yozgat Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik bölümünde tamamlamış, sırasıyla Cumhuriyet Üniversitesi Yüksek Hemşirelikte 2 yıl, lisans eğitimini şimdiki adı İzzet Baysal Üniversitesi olan Gazi Üniversitesi Bolu iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde çalışma hayatına devam ederken tamamlamıştır. 2 yıl Sağlık Kurumları İşletmeciliği eğitiminden sonra Sağlık Bakanlığına bağlı Bartın Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Eğitimi Şube Müdürü olarak ataması yapılmış, bu görevde 15 yıl çalışmıştır. Görevine devam ederken Bartın Kadın Dayanışma Derneği ve Bartın Bölge Tiyatrosunun kurucu ekibinde ve Bartın Valiliği Toplumsal Destek Gönüllüleri arasında yer alarak sivil topluma gönüllü olarak destek vermiştir. Görevi sırasında Yetişkin Eğitimi üzerine çeşitli konularda ( Toplum Beslenmesi, Üreme Sağlığı, Proje Yönetimi, Toplumsal Cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet vb) sertifikasyon programlarına katılarak eğitim almıştır. 2012 yılında Sağlık Araştırmacısı kadrosuyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne atanmış, halen Bakırköy İlçe Sağlık Müdürlüğünde Araştırnacı kadrosunda çalışmaktadır. Adalet Bakanlığınca yapılan Uzlaştırmacı sınavını kazanarak 2018 yılından bu yana Uzlaştırmacı olarak da hizmet vermektedir. KADER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) üyesidir ve 2013-2018 yılları arasında KADER İstanbul 3. Bölge Temsilciliği yapmıştır. KAHDEM (Kadınlara Hukuki Destek Merkezi) üyesi ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Platformunun KAHDEM Temsilcisi olarak Yürütme Kurulunda yer almaktadır. Aynı zamanda Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi olarak sağlık komisyonuna katkıda bulunmaktadır. Bir kız çocuğu annesidir. Sağlık Bakanlığındaki idarecilik görevini sürdürürken Kadınların toplumda eşit ve özgür bireyler olarak hak ettikleri gibi yaşamaları ve karar verici mekanizmalarda yer almaları için hak savunuculuğuna devam etmekte;

Şenkayada doğmuş olmak ve o coğrafyanın bir parçası olarak yaşamaktan gurur duymaktadır.

#Şenkayasevenleri

Prof.Dr Taşkın ÖZTAŞ

1964 yılında Erzurum ili Şenkaya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Şenkaya’da, yüksek öğretimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümünde birinciliklerle tamamladı. 1986 yılında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata başladı. 1990-1994 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Toprak Erozyonu üzerine doktora yaptı. 1997 yılında Doçent, 2002 yılında ise Profesör ünvanlarını aldı. 2013-2018 yılları arasında 5 yıl süreyle TUBİTAK’ta yarı-zamanlı olarak; Ulusal ölçekli “Türkiye Çölleşme Modeli ve Risk Haritasının Oluşturulması” ve “Toprak-C Stok Haritalarının Hazırlanması” Projelerinde Baş Uzman olarak görev yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen bir çok projede danışmanlık görevlerinde bulundu. 2020 yılında, Avrupa Ortak Programı Toprak Danışma Kurulu Üyeliğine (European Joint Programme EJP-SOIL The H2020 Programme Towards Climate Smart-Sustainable Management of Agricultural Soils) Türkiye Temsilcisi olarak seçildi. Danışmanlığında 8 doktora 15 Master tezi tamamlandı. Basılmış 150 üzerinde araştırma makalesi ve tebliği mevcuttur. Hali hazırda Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.#Şenkayasevenleri.

*****

Prof.Dr. Coşkun Köycü

Dünyaya Merhaba 15 Nisan 1936’da Erzurum’un Şenkaya ilçesine dünyaya geldim İlkokul ve Ortaokulu Erzurum’da liseyi Konya’da bitirdim Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarla bitkileri bölümünden 1962 yılında mezun oldum aynı fakültede 1963 yılında asistan olarak akademik hayatını başladım 1966 1968 yıllarında Amerikan Birleşik Devletleri Nebraska Üniversitesi’nde Master ve Fito teknik derecesini kazandım 24 ay askerlik görevinden sonra 1973 yılında doktora unvanını kazandım doçentlik ünvanını aynı fakültede 1981 yılında profesörlük unvanını ise 1989 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamladım Bu fakültede kurucu öğretim üyesi olarak Bölüm Başkanlığı ve dekan yardımcılığı görevlerinde bulundum tarla bitkileri bilhassa kışlık buğday çalışmalarında önemli çalışmalar yaptım çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirdim TEMA Vakfı’nın kuruluşundan itibaren 12 yıl müddetle Samsun TEMA Vakfı bölge temsilciliği görevini Başarılı bir şekilde yönettim. Bu temsilcilikleri başarılarımdan dolayı Türkiye birincilik belgesi kazandım 2003 yılında yaş haddinden emekli oldum evli ve 5 çocuk babasıyım tüm şenkayalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Enis Morkoç

1950 yılında Şenkaya da Mustafa ve Saadet Morkoç’un 5 çocuğundan 4. sü olarak Dünyaya geldim. İlk ve Orta Okulu Şenkaya’da tamamladım. Akabinde Lise öğrenimini Erzurum Lisesinden 1969 yılında mezun olarak bitirdim.Aynı yıl ailece Karabük’e yerleştik. 1970 yılında başladığım AnkaraÜniversitesi Fen Fakültesinden 1974 yılında mezun oldum. Aynı yılın sonunda askerlik hizmeti için 4 ay Tuzla Piyade Okulu ve sonrasında 14 ay Tekirdağ Hayrabolu’da yedek subaylık görevimi tamamlamış oldum.Askerlikten sonra çalışma zamanı gelmişti. Bu amaçla Tarım Bakanlığında girdiğim sınav sonucunda işe kabul edildim ve çekilen kura ile Elazığ Su Ürünleri Bölge Müdürlüğünde çalışmaya başladım. Bir yıl sonra Samsun Su Ürünleri Bölge Müdürlüğü ve yine bir yıl sonra 1979 yılında İstanbul Su Ürünleri Bölge Müdürlüğünde çalışmaya başladım. Bakanlığın TÜBİTAK ve Üniversiteler ile yürüttüğü tüm projelerde çalıştım. Bu projeler su ve su kirliliği konularını içeren projelerdi.Çalıştığım iş yerinden altı ay izin alarak Kanada British Columbia Üniversitesinde üç ay süreyle lisan okuluna devam etti. Bu sürenin sonunda ailemin yanına California Davis’e gittim. Bu süre içerisinde UCD Üniversitesinde çevre ile tüm faaliyetleri takip ettim.İstanbul’a döndükten sonra yine TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile ortak yürütülen bir projede görev aldım. Bu sırada ayni kurumun Kimya Mühendisliği, Çevre grubundan aldığım teklif üzerine Haziran 1983 yılında orada çalışmaya başladım. Ayni yıl içinde İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans programına başladım. Bunun devamında aynı yerde doktora programına başladım ve 1991 yılında tamamladım. TÜBİTAK-MAM çalışmaları arasında başta İzmit Körfezi kirliliği Van Gölü ve çeşitli Göl Nehşr Projeleri olmak üzere ulusal ve uluslararası proje çalışanı ve yürütücüsü olarak görev aldım. Buçalışmalar yirmi yıl devam etti. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarımbu projelerden elde edilen verilerle yapıldı. Bu proje çalışmalardan 40dan fazla proje teknik raporu, yabancı dergilerde yayınlan çok sayıda makale ile ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulan bildiriler üretilmiştir.2002 yılında Doçent oldum. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde akademisyen olarak çalışmaya başladım. 2008 yılında Profesör oldum. 2017 yılında emekli oldum. Yaşamımı Bodrumda-Muğla da devam ettiriyorum.1980 yılında eşim Rukiye Morkoç ile evlendim. Bir kızım ve bir oğlum var. Şenkayalılardan ve Şenkayalı olmaktan her zaman onur duydum.Şenkayalı olmak bir ayrıcalıktır.#ŞenkayasevenleriAzize Aziz

Op. Dr. Rahmi Özkurt

Babası PTT müdürü Rifat Özkurt’un memuriyeti dolayısıyla Patnos’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aşkale’de tamamladı. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, 1982-1985 yılları arasında İstanbul Paşakapısı Cezaevi’nde mecburi hizmetini tamamladı. 1985-1989 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde üroloji ihtisasını tamamlayarak uzmanlığını aldı. 1989-1991 yılları arasında Isparta 58. Er Eğitim Tümeni’nde askerlik vazifesini yedek subay olarak tamamladı. 1991 yılından itibaren Erzurum Numune Hastanesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmış olup halen Palandöken SSK Hastanesi’ görev yapmaktadır.Şenkayalıların bir çatı altında toplanması gayesi ile Şenkayalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurulmasına öncülük etti. 1995 yılından itibaren Erzurum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan Erzurum Kalkınma Vakfı’nda yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nden 23. dönem milletvekili adayı ve 24. dönem milletvekili aday adayı olarak genel seçimlere katıldı. Erzurum gençlerini spora teşvik etmek gayesiyle Erzurum Kartal Spor Kulübü’nü kurmuş olup halen başkanlığını yürütmektedir. 1992 yılında eşi Prof. Dr. Zülal Özkurt ile hayatını birleştirmiş olup üç çocuk babasıdır.#Şenkayasevenleri

Feridun Fazıl Özsoy

19 Mayıs 1957 tarihinde Erzurum’un Şenkaya ilçesinde dünyaya gelmişim…İlk ve ortaokulu ilçemde bitirdikten sonra, lise öğrenimime Tokat Öğretmen Okulunda devam ettim ve 1974-1975 öğretim yılında buradan mezun olup, eğitim ordusuna katıldım…Van’ın merkeze bağlı Derebey Köyü’nde bir yıl öğretmenlikten sonra, Erzurum’da Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliğini kazanıp 1978-1979öğretim yılında buradan mezun oldum…Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü gece bölümünde okuyup, gündüzleri Erzurum merkeze bağlı Dereboğazı Köyü’nde Sınıf Öğretmeni ve Müdür Yetkili olarak 3 yıl görev yaptım…1979 yılında ikinci üniversite olarak Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinin Eğitim Yönetimi ve Teftişi Bölümüne master kaydı yaptırdım…1980 sonrası ortaöğretime geçtim ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu ile Erzurum OrtaokulundaTürkçe öğretmeni ve idareci olarak görev yaptım…1990 Yılında Atatürk Üni. Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesinin Lisans tamamlama programını bitirdim…Aynı yıl TRT Kurumunun açtığı Prodüktör sınavını kazanarak, öğretmenlikten ayrılıp TRT Erzurum Radyosuna Prodüktör olarak geçtim.
TRT Kurumundaki görevim sebebiyle ülkemin birçok yerini gezdim ve sayısız programlara imza attım.2000 Yılında merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına aday oldum ve seçimi kazandım…Bu görevimi devam etmekte…Merkezi Erzurum’da bulunan Şenkayalılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin kurucuları ve yöneticileri arasında yer aldım.10 yıl Türkiye Gazeteciler Gazeteciler Federasyonun Genel Başkan Yardımcılığını yaptım.Kurucusu olduğum Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunun Genel Başkanlığını ; kurucuları arasında olduğum,
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun Genel Başkan Vekilliğinive Türkiye Spor Yazarları Erzurum İl Temsilciliğini sürdürmekteyim…TRT Erzurum Radyosu Prodüktörlük görevinden 2019 yılında emekli olduktan sonra bölgesel yayın yapan Erzurum Pusula Gazetesinde günlük yazılar yazmaktayım…Öğretmen, Prodüktör ve Gazeteci olarak çok sayıda ödüle lâyık görüldüm ve ödül verdim…*Öğretmen Mefkûre Özsoy ile evliyim…Nusret Burak Özsoy, Şebnem Gülsüm Özsoy ve Mehmet Akif Özsoy isminde üç çocuğum var…Saygıyla…Şenkaya’lı olmak bir ayrıcalıktır— Azize Aziz ve Aydın Şener

Prof.Dr.Durkaya ÖREN

Şenkaya’da dünyaya gözlerini açan Durkaya Ören liseyi Kars’ta, yüksek öğrenimini Hacettepe ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültelerinde tamamlıyor.
Mezun olduktan sonra 1973-1976 yıllarında Oltu’da pratisyen hekim olarak çalışıyor.
Yedek subay olarak vatana borcunu ödüyor.
Mart 1976’da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında ihtisasa başlıyor. 1983’te yardımcı doçent, 1987’de doçent ve 1993’te de profesör oluyor.
Uzun yıllar genel cerrahi anabilim dalı başkanlığı, tıp fakültesi dekan yardımcılığı sonra da tıp fakültesi dekanlığını yapıyor.
Halen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ören, evli ve üç çocuk babasıdır.

KİMİ ÖRNEK ALDI, DOKTOR OLDU
Şenkaya’da orta okul ikinci sınıfta okurken, tabiat bilgisine derslerine kasabanın doktoru gelir.
İşte o doktoru örnek alır ve hekimliği tercih eder.
Mesleğini çok severek yapanlar grubundadır.
Onun içindir ki çok başarılı ve mesleğinde tartışmasız isimler arasında ilk sıralardadır.
Çoğu zaman “Sevmezseniz doktorluk mesleğinin çilesine katlanmanız mümkün değildir” der.
Mesleğinin en zor tarafını “Bir insanı, yaşamını tehdit eden hastalıklardan kurtarma ve yaşatma sorumluluğudur” diye gösteriyor.
Çünkü hasta ile yakınları, sizden tehlikeye giren o hayatı kurtarmanızı istiyorlar.
Siz de tüm imkanlarınızı seferber ediyor, risk alıyorsunuz.
Şifa buluyorsa mutlu oluyorsunuz, hayatını kaybederse de üzülüyorsunuz.
Prof. Dr. Ören de hemen hemen her gün öylesine zor bir sınava giriyor.
Adeta ‘Sırat köprüsünden’ her gün yüzünün akı ile çıkıyor.

AMELİYATTA KLASİK, DIŞARDA TÜRKÜ DİNLEMEYİ SEVER
Örnek bir bilim adamı olarak görevini üstün başarıyla sürdüren Prof. Dr. Ören sanata, kültüre, müziğe önem verir.
Türk Halk Müziğine derlemelerle katkıda bulunur.
Onun sözlerini bilmediği türkü, halk deyişi, şiir ‘ yok’ gibidir.
Özellikle yaşadığı Şenkaya, Kars, Erzurum yöresine ait ‘bin bir fıkra’ hep dağarcığındadır.
Sadece bilmekle kalmaz, çok güzel fıkra anlatır.
Avukat Necati Bölükbaşı’nın kırkından sonra çalmaya başladığı sazına, sesiyle katılmaktan haz duyar.
Ameliyatta ise klasik müzik dinler.
Yaptığı çalışmaları, okuduğu kitapları çevresindekilerle paylaşır.
Et yemekleri ve cağ kebap ilgi alanı içindedir.
Cağ kebap dahil her türlü et yemeğini yapar, ama çok azını tüketir.

“SEN BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİN”
Değişik özellikleri bir yana Durkaya Ören, güven duyulan ve vefalı bir dosttur.
Dostluğa, arkadaşlığa, sevgiye önem verir.
Yanlışını gördüğü bir arkadaşına “Sen bizim için önemlisin” diye uyarıda bulunmaktan kaçınmaz.
Cerrahinin alfabesini öğreten hocası Prof. Dr. Burhanettin Savan onun örnek aldıklarının başında gelir.
Yıllardan beri aynı heyecanla öğrencilerini iyi, başarılı, örnek, entelektüel birer doktor yetiştirmek için çaba harcar.
Gece- gündüz ayırımı yapmadan, gelen her telefonla, çok önemli bir toplantıyı bile yarıda keser.
Ya da eşini çocuklarını bile bir an unutur en kısa yoldan ameliyathaneye koşar.
Her halde örnek insan ve örnek doktor kolay olunmuyor.

(Kadir SABUNCUOĞLU’NDAN ALINTI)

Mehmet Zeki Gedikoğlu

1959 Yılında Erzurum’un Şenkaya kazası Bardız Nahiyesinde dünyaya gelmişim .Babam rahmetli eğitimci Mecit Gedikoğlu ,Annem rahmetli Zülfinaz Gedikoğlu 6 kardeşin 5.çocugu, 4 yaşında iken Erzurum’a babamın görevi nedeniyle göç ettik.Çocukluğum Erzurum’da geçti ilkokul ortaokul ve 1979’da Erzurum Yapı sanat Enstitüsünden mezun oldum. Aynı yıl Çankırı makas fabrikası şantiye şef yardımcısı olarak iş hayatına başladım Daha sonra 1980 de Köy İşleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı birincilikle kazanarak Toprak İskan Müdürlüğünde kontrolör olarak göreve başladım .Bu görevim esnasında birçok köy Konakları, Cami inşaatları ve Dünya Bankasının finanse etmiş olduğu Deprem Konutları kontrollerini yürüttüm. Bu arada Eskişehir İşletme Fakültesini bitirdim.Askerliğim nedeniyle görevden ayrılıp, Manisa’da Askerliğimi yaptım, daha sonra 1982 deTübitak’ın açmış olduğu sınavı birincilikle kazanarak inşaat kontrol baş mühendislik de görevine başladım. TÜBİTAK’ın bünyesinde bulunan bütün araştırma ve geliştirme binalarının yapım ve kontrol işlerini yürüttüm:Bu arada Sakarya Üniversitesi İnşaat bölümünü bitirdim. TÜBİTAK’ta çalıştığım yıllarda ufkumuzun açılmış olması nedeniyle 1987’de kendi isteğim üzerine ayrılarak Ticaret ve siyaset hayatına atıldım.İlk önce Gedikoğlu İnşaat Limited Şirketini kurup bir çok konut toplu konut ve sanayi inşaatların taahhüdünde bulunduk, yine o dönemlerde Gimtaş anonim şirketinin yönetim kurulu başkanlığına getirildim. 1994 te Gebze Belediyesinde başkan vekilliği ve İmar Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundum. Bu esnada belediyecilikte birçok projeye imzam olması hasebiyle Kıbrıs, Azerbaycan, Bulgaristan, Kırgızistan ülkeleri ile kardeş şehir protokollerinde bizzat bulunarak bulunarak Şenkaya yı, ülkemizi temsilen faaliyetlerimiz oldu. 1999’da Kocaeli’nde Milletvekili A.adayı oldum. 2004 te Gebze belediye başkan adayı oldum.Siyasi hayatımda birkaç bakan ve belediye başkanlıklarının siyasi danışmanlığını yaptım .Bunun yanı sıra birçok dernek ve Vakıflar da başkan ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum sırasıyla Kocaeli Gebze şenkayalılar dernek başkan yrd, Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanlığı Dernekler Birliği Genel Başkanlığı Yeşilay Cemiyeti haysiyet Divan Başkanlığı Şufa Vakfı Çapa Sağlık Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyet Başkan vekilliği yurt dışı mağrip ülkeleri iş Konseyi üyesi olup Fas Tunus Cezayir Libya Bulgaristan Azerbaycan Gürcistan Almanya Romanya ülkeleri ile Ticari ilişkilerde bulunduk Kırgizistan ve Gürcistan’da kurmuş olduğumuz Şirketlerin yönetim krl bşk lıgı ve halihazırda Mimarlik Muteahitlik Sanayi kuruluslarin Teknik Müşavirliği gibi iştigal konularıyla meşgul olup, Çok etkin aktif faaliyetleri olan Marmara Müteahhit sanayici ve İş adamları Derneği Genel başkanlığını yürütmekteyim Yabancı dil olarak İngilizce, Rusça ve Kırgızca bilmekteyim etkinliklerim tespit ve tavsiyelerim adı altında kitap hazırlığım var Türkiye Belediye imar mevzuatında ağaç dikme zorunluluğunun meclis kararı ile tüm Türkiye’deki belediyeleri imar mevzuatı olarak girmesine vesile oldum dernekler Birliği Başkanlığı döneminde Çayırova’da bulunan Fatih’in otağında ilk defa Fatih ama programı düzenledim tanıtımına katkıda bulundum Deprem kuşağında olan Türkiye’mizin deprem konularla ile ilgili birçok çalışmalarımız olup bu konuda da yakın tarihli dünyanın 4. Büyük deprem analiz laboratuvarını kurmak durumundayız ve Deprem sonrası ve öncesi toplanma yerleri projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunarak Onun da hayata geçirmesini öncü olmak istiyorum. 8 evladım ,4 torunum var.

Semra Kara Gedikoglu mali müşavir.Semih Gedikoğlu mak. muh.Mecit Gedikoğlu avukat.Burcu Gedikoğlu mim.Sedat Gedikoğlu grafik tasarımcı.Irem gedikoğlu uluslar arası ilişkiler. Zulfinaz Gedikoğlu öğrenci .Elanur Gedikoğlu öğrenci .Herkese en kalbi şükranlarımı arz ederken saygılarımla. Bende Şenkayalı olmaktan gurur duyuyorum.

#Şenkayasevenleri

*****

Doç. Dr. Gülengül MERMER

Akademik Öz geçmiş

1. Kişisel BilgilerAdı soyadı : Gülengül MermerDoğum tarihi ve yeri : 13.01.1970, ŞenkayaYabancı dil : İngilizceÇalıştığı kurum : Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim DalıErzurum Şenkaya Beşpınrlar {Vağaver} köyünde doğdu.baba adı yasin süleymanoğlu. Anne adı Şehrinaz süleymanoğlu. Altı kardeşiz. İlkokulu köyümde ortaokulu akşar da okudum. Lise eğitimimi Erzincan sağlık meslek lisesinden mezun oldum. Daha sonra 1987 de Kars merkez sağlık ocağına atandım. Sırasıyla Sivas Van ve İzmir İli olarak görev değişimleri oldu.2. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Yüksekokulu Ege Üniversitesi 1995Yüksek Lisans Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Ege Üniversitesi 2001Doktora Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Ege Üniversitesi 20103. Aldığı Dereceler: Derece Alan Üniversite Yıl Ebe Birinci Basamak Sağlık Kurumları Sağlık Bakanlığı 1987-1995Hemşire İkinci Basamak Sağlık Kurumları Sağlık Bakanlığı 1995-2003Araştırma Görevlisi Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ege Üniversitesi 2003-2005Öğretim Görevlisi Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ege Üniversitesi 2006-2009Yardımcı Doçent Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Ege Üniversitesi 2013-2018Doktor Öğretim Üyesi Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Ege Üniversitesi 2018-2019Doçent Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Ege Üniversitesi 2019….4.Üniversite ve Üniversite Dışında Yaptığı Görevler: A. Birinci Basamak/Sağlık Ocağı/AÇSAP Hemşiresi/Ebesi: Kars Dr. Kırtunç (Kümbetli) Sağlık Ocaği, Ebe (1987-1989) Kars Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Dispanseri, Ebe (1989-1991) Van Merkez 6 Nolu Sağlık Ocağı, Ebe/Hemşire (1996-1997) İzmir Kemalpaşa Sağlık Merkezi , Hemşire (İzmir 1998-2003) B. Klinik Hemşiresi/Ebesi: Sivas Numune Hastanesi, (Çocuk, Dahiliye, Ortopedi servisleri) Ebe ( 1991-1994) İzmir Kadin Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Ebe (1994-1997) Van Doğumevi, Hemşire (1997-1998) C. Araştırma Görevlisi, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, (2003-2005)Öğretim Görevlisi, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu (2006-2009) Yardımcı Doçent, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi (2013-2018) Doktor Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi (2018-1019) Doçent, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi (2019) D. Üniversite Dışında Yaptığı Görevlerİzmir Ekonomi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Derslerini Vermek5. İdari ve Akademik Görevler1. Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi İkinci Başkanı, 2012-20152. Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Yönetim Kurulu Üyeliği, 2013-20153. Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Proje Alt Komisyonu Üyeliği, 2013-20154. Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Hemşirelik Bölümü Koordinatörlüğü, 2013-20155. Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Yüksekokul Kurulu Üyeliği, 2014-20156. Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi, 2015-20187. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Yönetim Kurulu Üyeliği, 2019-20206. Yurtdışı Üniversitelerde Üç Aydan Uzun Süreli Olarak Yaptığı Araştırma ve Öğretim Görevleri, Aldığı Burslar:1. Professional Development Program, West Virginia Council of International Programs, West Virginia University, Morgantown, West Virginia, USA, November 16, 2014 (16 Ağustos- 29 Kasım 2014).7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)1. Mermer, G., Akyüz, M. D., & Can, H. O. (2018). Midwifery Students’ Perceptions of Spirituality and Spiritual Care: An Example from Western Turkey. Journal of religion and health, 1-11.2. Reci Meseri, İ. E., Mermer, G., Hassoy, H., Yoruk, S., & Catalgol, S. (2018). School based multifaceted nutrition intervention decreased obesity in a high school: an intervention study from Turkey.3. Mermer, G., Dağhan Ş., Bilge A., Öztürk Dönmez R., Özsoy S., & Günay T. (2016). The Prevalence of Tobacco Use Among School Teachers and The Effect of Training on Tobacco Use in Western Turkey, Cent Eur J Public Health. 24(2). 4. Meseri, R., Mermer, G., Ergin, I., & Hassoy, H. (2015). Evaluation of obesity prevalence and nutritional knowledge in adolescents in a semi urban area of Turkey. Progress in Nutrition, 17(1), 58-67.5. Mermer, G., & Turk, M. (2013). Assessment of the effects of breast cancer training on women between the ages of 50 and 70 in kemalpasa, Turkey. Asian Pacific journal of cancer prevention: APJCP, 15(24), 10749-10755.6. Senuzun Aykar F., Bilge A., Mermer G., & Sahin S. (2013). Validity and reliability of the social support scale in chronic diseases. European Geriatric Medicine, DOİ: 10.1016/j.eurger.2013.09.002.7. Ceber E., Mermer G., Okcin F., Sari D., Demireloz M., Eksioglu A., Ogce F., Cakır D., & Ozenturk G. (2013). Breast Cancer Risk and Early Diagnosis Applications in Women Aged 50 and Over. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, Volume 14, Issue 10, 2013.8. Saydam B.K., Çeber E., Bilge A., Can H.Ö., Mermer G., Demireloz M., & Ozenturk G. (2010). Reliability and Validity of the Reproductive Health Scale for Turkish Adolescents, Turkiye Klinikleri J Med Sci. 30 (2):659-68.9. Ceber E., Yücel U., Mermer G., & Özentürk G. (2009). Health Beliefs and Breast Self-Examination in a Sample of – Turkish Women Academicians in a University. Asian Pacific J Cancer Prev, 10, 1-4. 213-218.10. Ceber, E., Sogukpınar, N., Mermer, G., & Aydemir, G., (2005). Nutrition, lifestyle and breast cancer risk among Turkish women. Nutrition and Cancer, 53:2 : 152-159. 7.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler1. Mermer, G., Öztürk Dönmez R (2018). “Nursing Students’ Attitudes towards Violence against Women and Professional Role in Violence,” Researcher Social Scıence, vol.6, pp.1-10, 2018 2. Mermer, G., Nazli, A., & Ceber, E. (2016). Social perceptions of breast cancer by women still undergoing or having completed therapy: a qualitative study. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, 17(2), 503-510.3. Türk, M., Çiçeklioglu, M., Mermer, G., & Durusoy, R. (2014). A Service Learning Experience in Occupational Health in Nursing Education. Asian Journal of Nursing Education and Research, 4(1), 1.7.3. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler 1. Babacan, B., Coşkun, M., Dönmez, R. Ö., & Mermer, G. (2017). Hatay’a Göç Eden Suriyeli Sığınmacıların Ev Yaşam Koşulları, Sağlık Durumları ve Sağlık Hizmeti Kullanma Özellikleri. Turkiye Klinikleri Journal of Nursing Sciences, 9(4), 272-279.2. Bilge, A., Mermer, G., Çam, M. O., Çetinkaya, A., Erdoğan, E., & Üçkuyu, N. (2016). Profile Of Community Mental Health Centers In Turkey Between 2013-2015 Years. Journal Of Health Sciences Of Kocaeli University, 2(2), 1-5.3. Mermer, G., Durusoy, R., Türk, M., & Coyle, S. B. (2016). Hijyen Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi Düzeyine ve Okul Devamsızlığına Etkisi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi, 9(1).4. Aksoy, Y. E., Turfan, E. Ç., Sert, E., & Mermer, G (2015). Meme Kanseri Erken Tanı Yöntemlerine İlişkin Engeller. Meme Sagligi Dergisi/Journal of Breast Health, 11(1).5. Mermer, G., Türk, M., & Durusoy, R (2015). Kadin Kuaförlerinin Çalişma Koşullari ve Mesleki Sağlik Sorunlari. Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi (MSG), 14(51-52). 6. Hassoy H., Ergin I, Meseri R., Mermer G., Erden E.H., (2013). Oral Health status and Associated Socioeconomic Factors among Primary School students in Kemalpaşa District of Izmir, Journal of Dr. Behçet Uz Childeren’s Hospital. 3(2), 97-104.7. Durusoy R., Mermer G., Türk Soyer M., (2012). Knowledge On İnfection Control And Practices of Manicurists And pedicurists in Establishments Registered to The Chamber of Professionalis in Bornova, Ege Tıp Dergisi. 51(2),83-90.8. Mermer G., Meseri R. (2011). İzmir İli Kemalpaşa İlçesi’nde Kırk Yaş ve Üstü Kadınlarda Meme Kanseri Risk Durumunun Belirlenmesi, Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi(STED), 2011:20(2), 51-56.9. Çeber E., Bilge A., Mermer G., Yücel U. (2010). Izmirin Bornova Ilçesinde Gebelik ve Doğum Sonrası Depresyon Riski, Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 20(1): 1-9.10. Mermer G., Bilge A., Yücel U., Çeber E. (2010). Gebelik ve Doğum Sonrası Dönemde Sosyal Destek Algısı Düzeylerinin İncelenmesi Psikiyatri Hemşireliği Dergisi. 1(2):71-76.11. Çeber E., Nazlı A., Mermer G., Yücel U., Demirelöz M,. Ekşioğlu A., Aslan G. (2009). Ergenlerde Cinsiyet Eşitliği Ölçeğinin Türkçe’ye Uyarlanması: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması. Hemşirelikte Araştırma Geliştirme (HEMARGE) Dergisi. 2: 5-15.12. Türkistanlı E.Ç., Mermer G., Yıldız F., (2003). Evka 4 Sağlık Ocağı Bölgesinde 15-49 Yaş Arası Evli Kadınların Aile Planlaması Yöntemlerini Kullanma Durumları. Sağlık ve Toplum- Health and Society. 13:1, 2003, 81-86Derlemeler1. Mermer, G. (2018). Ülkemizde Üreme Sağlığı Göstergeleri. Turkiye Klinikleri Journal of Public Health Nursing-Special Topics, 4(1), 15-20.8. Üyesi olduğu mesleki ve bilimsel kuruluşlar1) Türkiye Aile Planlaması Derneği İzmir Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi, 2009-20102) Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi, 2009-20103) Türk Hemşireler Derneği üyeliği,4) Hemşirelikte Araştırma ve Geliştirme Derneği (HEMARGE), 5) Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Mezunlar Derneği, 6) Hemşirelik Eğitimi Derneği (HEMED) üyeliği9. Ödüller: 1. Türk Hemşireler Derneği 12-18 Mayıs 2017 Hemşirelik Haftası Kutlaması proje başarı ödülü, 20172. 14.BESVAK Hatipoğlu Yayınevi Ayşe Baysal Bilim ödülü, 14.BESVAK Bilim sanat ödülleri, 2016 3. Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Günleri “Patileri Yuvala” ikincilik Ödülü, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 2016 10. Kurumsal ve Mesleki hizmetler İdari Görevler 1) Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Spor Komisyonu Başkanı, 2002-20032) Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Spor Komisyonu Başkanı, 2013-20143) Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Hemşirelik Bölümü Koordinatötlüğü, 2013-2015.4) Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi, 2013-201511. Verdiği kurslar/Eğitimler1. “Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Eğitimi” (ÇEYZE Online Eğitim), Eğitimci, 4. Uluslararası 22. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 13 Aralık 2020.2. “Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Eğitimi” (ÇEYZE Online Eğitim), Eğitimci, HASUDER Halk Sağlığı Okulu, 17,18,19 Kasım 2020.3. “Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Eğitimi” (ÇEYZE Online Eğitim), Eğitimci, HASUDER Halk Sağlığı Okulu, 8,9,10 Aralık 2020.12. Tezler (Yüksek Lisans, Doktora)Bilim Uzmanlığı Tezi Damlacık Köyünde Tip ll Diabetes Mellitus Prevalansının Belirlenmesi ve Diabetes Mellituslu Hastalara uygulanan Diabet eğitimi Programının Değerlendirilmesi, Hemşirelik Programı, Yüksek Lisans Tezi, İZMİR, 2001.Doktora Tezi Kemalpaşa’da 50-70 Yaş Arası Kadınlarda Meme Kanseri ve Mamografi Eğitimi Etkisinin Değerlendirilmesi, Doktora Tezi, İZMİR, 2010.13. BAŞARI BELGELERİ1. Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinde Yönetim ve Organizasyon Kursu, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 23-24 Ekim 20132. Professional Development Program, West Virginia Council of International Programs, West Virginia University, Morgantown, West Virginia, USA, November 16, 20143. Neonetal Resüstasyon Programı Uygulayıcı Sertifikası, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, 07-09 Ocak 20154. Hemşirelikte Nitel Araştırma Kursu, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, 17-20 Haziran 20155. Öğrenme Hedeflerine Yönelik Soru Hazirlama, 03 Şubat 2016, İzmir6. Hemşire Eğitimcilerin Senaryo Yazma Becerilerinin Geliştirilmesi Kursu, EÜHF, 15-16 Şubat 2016, İzmir7. Yönlendirilmiş Imgeleme Eğitimi, 06-07 Nisan 2016, İzmir8. MISP Eğitici Eğitimi, 04-08 Aralık 2017, İzmir14. TEŞEKKÜR BELGELERİ1. Hemşirelik Haftası Kutlama Töreni, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi, 13 Mayıs 20132. Uluslararası Hemşirelik Haftası Paneli, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, 16 Mayıs 20133. Hemşirenin Savunuculuk Rolü, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi, 25 Aralık 2013 4. Hemşireler İçin Bilgisayar Uygulamalı İstatistik Kursu-1, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi, 23 Ocak 2014 5. Hemşirelik Haftası Kapsamında “Hemşire Olmak” Paneli, Sağlık Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi, 15 Mayıs 20146. Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu 15. Yıl Kuruluş Etkinliği, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, 16 Mayıs 20147. “1 M2 De Çocuk İnsan” Projesi, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, 22 Ekim 20148. 12-18 Mayıs 2015 Hemşirelik Haftası Kutlama Programı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, 18 Mayıs 20159. 1.Ulusal Halk Sağlığı Hemşireliği Kongresi, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, 17-20 Haziran 201510. Hukuksal ve Sanatsal Bakış Açısıyla Kadına Yönelik Şiddet, 11 Mart 2016 , İzmir11. Hemşirelik Haftası Kutlaması, 12-18 Mayıs 2016, İzmir12. Eşit Erişilebilir ve Engelsiz Bir Yaşam, 16 Mayıs 2016, İzmir13. Tiyatro “ Lambali Hanımefndi” 27 Mayıs 2016, İzmir14. Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Günleri I, 10 Haziran 2016, İzmir15. Depreme Hazırlıklı mıyız? 26 Ocak 2018, İzmir16. Depreme Hazirmiyiz? Sigaranın Sağlığa Zararları, 26 Ocak 2018, İzmir17. Depreme Hazırlıklı mıyız? 27 Ocak 2018, İzmir18. Halk Sağliğı Eğitimleri (Meme Kanseri, Deprem Eğitimi, Sigaranın Sağlığa Zararları gibi…) 26-28 Ocak 2018, İzmir19. III. Uluslararasi Gençlik Araştırmaları Kongresi, 27 Haziran- 01 Temmuz 2018, Nahçivan20. Acil ve Afet durumlarında Üreme Sağliğı, 21 Eylül 2018, İzmir15. BİLİMSEL TOPLANTILARA KATILIM BELGELERİ1. Scientific English for Research, İzmir, 07 October 2013 2. Ata Soyer 18. Halk Sağlığı Güz Okulu (21.yy Kapitalizmi Sağlık ve Örgütlenme), İzmir, 24 Kasım 2013 3. Avrupa cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Günü, İzmir, 19 Şubat 2014 4. Dünya Böbrek Günü, İzmir, 13 Mart 2014 5. I. Ata Soyer Sağlık Çalışanlarının Emeği ve hak Mücadeleleri Sempozyumu, İzmir, 19 mart 2014 6. I. Uluslararası Katılımlı Hemşirelik Tarihi Kongresi, İzmir, 18-21 Haziran 2014 7. West Virginia University School of Nursing Sigma Theta-Alpha Rho Chapter Biennial research conference « Enhancing the patient Experience », USA, October 3, 2014 8. Güvenli IV Girişim, Acil Hemşireler Derneği, İzmir, 30 Ocak 2015 9. Uluslararası Katılımlı 3. Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi, Antalya, 01-04 Nisan 201510. 1.Ulusal Halk Sağlığı Hemşireliği Kongresi, İzmir, 17-20 Haziran 201511. Hemşirelikte Tanimlayici ve Bütünleştirici Bakım Uygulamaları Sempozyumu 21 Ocak 2016,İzmir12. Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Günleri I, 10 Haziran 2016, İzmir13. I. Uluslararasi ve II.Ulusal Kadin Hastaliklari ve Ana Çocuk Sağliğı Kongresi, 07-08 Ekim 2016, İzmir14. 5. Ulusal Sağlıkta Yaşam Kalitesi Kongresi, Kasım 2016, İzmir15. Hemşirelerin Tıbbi Müdahale Yetkisi Ne Zaman Başlar, 23 Aralık 2016, İzmir16. Uluslararasi İzmir Keyifli Yaşlanma Fuari ve Kongresi, 11-12 Mayıs 2017, İzmir17. Infertilite: Tedavide Güncel ve Kültürel Yaklaşimlar 29 Mayıs 2017, İzmir18. Ulusal Fenilketonüri (PKU) Farkindalik Sempozyumu, 06 Haziran 2017, İzmir19. Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Günleri II, 08 Haziran 2017, İzmir20. 4. Ulusal ve Uluslararasi Katilimli Evde Sağlik ve Bakim Kongresi 23-25 Kasim 2017, Istanbul21. Infertilite ve Gençlik Çalıştayı, 16 Nisan 2018, İzmir22. I.Uluslararasi 2. Ulusal Halk Sağliğı Hemşireliği Kongresi, 23-26 Nisan 2018, Ankara23. Hemşirelik Eğitiminin Geleceği Sempozyumu, 19-20 Haziran 2018, İzmir24. International Congress of Youth Researches, 27 June-01 July 2018, Naxçıvan25. 2. Uluslararasi Kadin Kongresi, 04-05 Ekim 2018, İzmir26. Evde Sağlik Hizmetleri Sempozyumu, 07 Kasım 2018, İzmir27. 2. Uluslararasi 20. Ulusal Halk Sağliğı Kongresi, 13-17 Kasım 2018, İzmir 16. BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN BİLDİRİLER15. 1. Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan Sözlü Bildiriler1. “The Diffuculties For Sexual Minority: A Qualitative Study” 2. Uluslararası 20. Ulusal Halk Sağliğı Hemşireliği Kongresi, 2018, (Özet)2. “Hemşirelik Öğrencilerinin Flört Şiddetine Yönelik Tutumlari ve Etkili Faktörler” V. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu, 2018, (Tam Metin)3. “Bir Hemşirelik Fakültesinde Öğrenim Gören Hemşirelik Öğrencilerinin Özyeterlilik ve Özsaygı Düzeylerini Etkileyen Faktörler” Uluslararası 2. Kadın Kongresi, 2018, (Tam Metin)4. “Hemşirelik Öğrencilerinin Kadına Yönelik Şiddet ve Mesleki Şiddete ilişkin Rolleri ile ilgili Tutumlari ve Etkili Faktörler” Uluslararası 2. Ulusal Halk Sağliğı Hemşireliği Kongresi, 2018, (Özet) 5. “Ebelik Öğrencilerinin Manevi Bakimla ilgili Algisi ve Yeterlilikleri: Türkiyenin Batısından Bir Örnek” 3. Gençlik araştirmalari Kongresi, 2018 6. “Huzurevinde Yaşayan Yaşlilarin Yaşam Kaliteleri ve Yaşlanmaya Yönelik Tutumlari Arasindaki Ilişki” Uluslararasi Sağlik Bilimleri Kongresi, 2018 7. Erkal, Y., Çeber, E., Sert, E., Mermer G. (2013). Barriers of Breast Cancer Early Detection Methods. 17th International Congress of the International Society of Psychosomatic Obstetics and Gynaecology (ISPOG).16.2. Ulusal ve Uluslararası Katılımlı Bilimsel Toplantılarda Sunulan Sözlü Bildiriler1. Tombul F.N., babacan, B., Öztürk, B., Mermer, G., Sevil, Ü. (2014). Öğrenci hemşirelerin Klinik Uygulamalara ve Hemşirelere İlişkin Görüşleri, 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi, 01-03 Mayıs 2014, Trabzon.2. Adigüzel, G., Kök, Ş., Gür, A., Karasu, B.T., Mermer, G., Sevil, Ü. (2015). Sağlik Meslek Lisesi ve Lisans Eğitimi Gören Hemşirelik Öğrencilerinin Eleştirel Düşünme Düzeylerinin İncelenmesi. 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi, 01-03 Mayıs 2014, Trabzon.16. 3. Ulusal ve Uluslararası Katılımlı Bilimsel Toplantılarda Sunulan Poster Bildiriler1. Mermer, G., Şahin, H. (2015). Kemalpaşa Bölgesindeki Okulların Fiziksel Koşullarının Engelilere Uygunluğunun Değerlendirilmesi, I. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 17-20 Haziran 2015, İzmir. 2. Kıran, B., Taşkıran, E.G., Mermer, G. (2015). Sağlıkta Dönüşüm Politikalarının Hemşirelik Hizmetlerine Yansımaları: Akılcı İlaç Kullanımı Perspektifinden Bakış, I. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 17-20 Haziran 2015, İzmir. 3. Babacan, B., Çoşkun, M., Özer, G.Ö., Dönmez, R.Ö., Mermer, G. (2015). Hatay’a Göç Eden Suriyelilerin sağlık Durumlarını ve sağlık Hizmeti Kullanımını Etkileyen Etmenler, I. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 17-20 Haziran 2015, İzmir. 4. Mermer, G., Dağhan, Ş., Bilge, A., Dönmez, R.Ö., Özsoy, S., Günay, T. (2015). Öğretmenlerde Tütün Kullanma Sıklığı ve Tütün Kullanımına İlişkin Verilen Eğitimin Etkinliği, I. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 17-20 Haziran 2015, İzmir. 5. Oktav, T., Deniz, Ş., Mermer, G., Elçin, N. (2015). Halk Sağlığı Hemşireliğinde Riskli Grupların Belirlenmesi: Menderes Mahallesi Örneği, I. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 17-20 Haziran 2015, İzmir.17.KİTAPLAR1. YÜKSEK HEMŞİRE OKULUNDAN HEMŞİRELİK FAKÜLTESİNE 60 YIL 1955-2015Bölüm Adı:HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ ANABİLİMDALI, MERMER GÜLENGÜL, Yayın Yeri:Ege Üniversitesi Basım Evi, Editör: PROF.DR. İNCİ EREFE, PROF.DR. ZEYNEP CONK, PROF.DR. GÜLÜMSER ARGON, PROF.DR. AYNUR TÜREYEN, DOÇ.DR. GÖNÜL ÖZGÜR, YARD.DOÇ.DR. FAHRİYE VATAN, YARD.DOÇ.DR. NİLAY ÖZKÜTÜK, Basım sayısı:1, ISBN:978-605-338-253-9,2. CURRENT ACADEMIC STUDIES IN NURSING SCIENCES -2018/ HEŞİRELİK BİLİMLERİNDE GÜNCEL AKADEMİK ÇALIŞMALAR-2018Bölüm Adı:TÜM BÖLÜMLER EDİTÖRLÜK, MERMER GÜLENGÜL, Yayın Yeri:Ivpe, Editör:GÜLENGÜL MERMER, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:110, ISBN:978-9940-540-54-8,3. Pandemi Dönemlerinde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hizmetleri: “Toplum Temelli Hizmetler İçin Rehber” Türkiye Aile Planlaması Vakfı, Danışmanlık Hizmeti 4. Babaoğlu A.B., Mermer G. (2020). Afetlerde Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı, S.Üner, P.Okyay (Ed.), Türkiye Sağlık Raporu 2020 içinde (179- 182 ss.). Ankara: Hipokrat Yayınevi. ISBN: 978-605-7874-83-2.5. HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ-BÖLÜM ÇEVİRİSİ-BASIMDABölüm Adı:POLİTİKALAR VE YASALAR, MERMER GÜLENGÜL, Yayın Yeri:NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Editör:Prof.Dr.Oya Nuran Emiroğlu ve Prof.Dr. Gülümser Kubİlay, Basım18. PROJELER1. Çeber E, Öztürk H, Demirelöz M, Saydam B.K, Bilge A, Mermer G. (Proje Yöneticisi: Birsen karaca. Saydam)- Üniversite Öğrencilerinin Üreme Sağlığı Tutum Ölçeğinin Geliştirilmesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu, Proje No: 2005/ASYO/003.2. Çeber E, Ersoy M. A, Bilge A, Mermer G, Ersoy H.T, Ekşioğlu A, Demirelöz M, Baykal Z (Proje yöneticisi: Esin Çeber)- Evlilik Eğitimi Alan Çiftlerin Evliliğe İlişkin Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu, Proje No: 07/ASYO/003. 3. Mermer G, Soyer M.T. (Proje Yöneticisi: Meral Türk Soyer)- Kemalpaşa’da 50-70 Yaş Arası Kadınlarda Meme Kanseri ve Mamografi Eğitimi Etkisinin Değerlendirilmesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu, Proje No: 09/ASYO/0024. Aykar F.Ş, Bilge A, Mermer G, Şahin S. (Proje yürütücüsü: Fisun Şenuzun Aykar)- Kronik Hastalıklarda Sosyal Destek Ölçeğinin (SSCII) Türkçe Geçerlilik ve Güvenilirliği Projesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu, Proje No: 12/ASYO/001.5. .Meseri R, Mermer G, Ergin I, Hassoy H. (Proje Yöneticisi: Reci Meseri)-Ergenlerde Kötü Beslenme ve Etkileyen Etmenler Projesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu, Proje No: 11/ASYO/009.6. Mermer G, Dağhan Ş, Bilge A, Dönmez R.Ö, Özsoy S.A, Günay T. (Proje Yöneticisi: Gülengül Mermer)- Öğretmenlerde Tütün Kullanma Sıklığı ve Tütün Kullanımına İlişkin Verilen Eğitimin Etkinliği, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu, Proje No: 2013/HYO/008, İzmir.19. EDİTÖRLÜK, YAYIN KURULU ÜYELİĞİ VE HAKEMLİK1. Journal of Cancer Research Foracast, Editorial Board Member, 2017 2. Journal of Cancer Research Foracast, The reciprocal relationship between coping machanisms and lung cancer diagnosis. 3. The Scientific Journal of Antropology, Islamic education positive affect at school going childeren, 20174. Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, Sosyal destek sistemleri ve Ebelik, 20175. Tobacco Induced Diseases, Tobacco uses among high school teachers in Addis Ababa, Ethiopia, 20186. Journal of Obstetrics and Gynaecology, Effectiveness of cognitive-emotional training on post-traumatic stress disorder in womwn with breast cancer, 20187. Uluslararası Hakemli Hemşirelik Araştırmaları Dergisi, Damgalama Kavramı ve Tüberküloz, 201820. EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ2012–2013 Eğitim Öğretim Yılı;Bahar Yarıyılı – Halk Sağlığı Hemşireliği(Hemşirelik 4) Topluma Hizmet Uygulamaları (Hemşirelik 2) Araştırma Yöntemleri (Hemşirelik 3) Mezuniyet Tezi Uygulamalı Temel Sağlık Hizmetleri (Sağlık Mem. 4) Temel Sağlık Hizmetleri IV (Sağlık Memurluğu 3) Epidemiyoloji (Sağlık Memurluğu 3) 2013–2014 Eğitim Öğretim Yılı; Güz Yarıyılı – Temel Sağlık Hizmetleri V (Sağlık Memurluğu 4) Sosyal Hizmetler (Sağlık Memurluğu 4) Evde Bakım Hemşireliği (Hemşirelik 4) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemş. (Hemşirelik 4) Toplum Ruh Sağlığı (Hemşirelik 4) 2013–2014 Eğitim Öğretim Yılı; Bahar Yarıyılı – Halk Sağlığı Hemşireliği (Hemşirelik 4) Uygulamalı Temel Sağlık Hizmetleri(Sağlık Mem. 4) Temel Sağlık Hizmetleri IV (Sağlık Memurluğu 2) Epidemiyoloji (Sağlık Memurluğu 2) Bulaşıcı Hastalıklar Hemş. (Hemşirelik 2) Topluma Hizmet Uygulamaları (Hemşirelik 2) 2014–2015 Eğitim Öğretim Yılı;Güz Yarıyılı – Epidemiyoloji (Hemşirelik 2) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemş. (Hemşirelik 4) Toplum Ruh Sağlığı (Hemşirelik 4) 2014–2015 Eğitim Öğretim Yılı; Bahar Yarıyılı – Halk Sağlığı Hemşireliği (Hemşirelik 4) Araştırma Yöntemleri (Hemşirelik 3) Bulaşıcı Hastalıklar (Hemşirelik 3) Topluma Hizmet Uygulamaları (Hemşirelik 2) 2015–2016 Eğitim Öğretim Yılı;Güz Yarıyılı: Bioistatisti (EÜİASYO)Toplum Ruh Sağlığı (EÜİASYO)Sağlık İstatistiği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.II (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Mezuniyet Tezi (EÜ Hemşirelik Fakültesi)2015–2016 Eğitim Öğretim Yılı;Bahar Yarıyılı: Halk Sağlığı Hemşireliği (IASYO)Topluma Hizmet Uygulamaları (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Mezuniyet Tezi (EÜ Hemşirelik Fakültesi)2016–2017 Eğitim Öğretim Yılı;Güz Yarıyılı: Halk Sağlığı ve Hemşireliği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Üniversite Yaşamına Geçiş (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlık İstatistiği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Bioistatistik (IASYO)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I Uyg. (SBE- YL)2016–2017 Eğitim Öğretim Yılı;Bahar Yarıyılı: Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Mezuniyet Tezi (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Hemşirelikte Araştırma Süreci(EÜ Hemşirelik Fakültesi) Hemşirelikte Epidemiyoloji (Özel) (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II Uyg. (SBE- YL)2017–2018 Eğitim Öğretim Yılı;Güz Yarıyılı: Halk Sağlığı ve Hemşireliği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlık İstatistiği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Toplum Ruh Sağliğı (IASYO)Sağlıklı Yaşam ve Hemş.II (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I Uyg. (SBE- YL)2017–2018 Eğitim Öğretim Yılı;Bahar Yarıyılı:Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Mezuniyet Tezi (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Hemşirelikte Araştırma Süreci (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Hemşirelikte Epidemiyoloji (Özel) (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II Uyg. (SBE- YL2018–2019 Eğitim Öğretim Yılı;Güz Yarıyılı: Halk Sağlığı ve Hemşireliği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlık İstatistiği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.II (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I Uyg. (SBE- YL)2018–2019 Eğitim Öğretim Yılı;Bahar Yarıyılı:Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlık İstatistiği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Hemşirelikte Epidemiyoloji (Özel) (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II Uyg. (SBE- YL2019–2020 Eğitim Öğretim Yılı;Güz Yarıyılı: Halk Sağlığı ve Hemşireliği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Hemşirelikte Araştırma Süreci (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.II (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-I Uyg. (SBE- YL)2019–2020 Eğitim Öğretim Yılı;Bahar Yarıyılı:Halk Sağ. Hemşireliği İntörn Uygulama (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlıklı Yaşam ve Hemş.I (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Sağlık İstatistiği (EÜ Hemşirelik Fakültesi) Hemşirelikte Epidemiyoloji (Özel) (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II (SBE- YL)Halk Sağlığı Hemşireliği Süreçleri-II Uyg. (SBE- YL)Hemşirelikte Epidemiyoloji (Özel) (SBE- YL)İleri Halk Sağlığı Hemşireliği-I (SBE- DR)21.BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEME ETKİNLİKLERİ1. Hukuksal ve Sanatsal Bakış Açısıyla Kadına Yönelik Şiddet Paneli, 2016, (Düzenleme Kurul Üyeliği )2. Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Günleri-I, 2016, (Düzenleme Kurul Üyeliği )3. Eşit, Erişilebilir ve Engelsiz Bir yaşam, 2017, (Düzenleme Kurul Üyeliği )4. Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Günleri-II, 2017, (Düzenleme Kurul Üyeliği )1. Uluslararası 2. Ulusal Halk Sağliğı Hemşireliği Kongresi, 2018, (Bilimsel Kurul Üyeliği )2. Uluslararası 20. Ulusal Halk Sağliğı Hemşireliği Kongresi, 2018, (Bilimsel Kurul Üyeliği )V. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları SempozŞenkayalı Olmak bir ayrıcalıktır#Şenkayasevenleri

Merhum ZAHİDE ÖZAY (Nam-ı diğer Zahide Nine )

1942-2016) köyünde çobanlık yaparken sık sık ziyaret ettiği kütüphanede tesadüfen bulduğu Şenkaya Gazetesi ile ilgili yazıları okurken, “Bir Doktor Lazım” başlıklı yazının etkisi altında kalıp doktor olmaya karar verir ve böylece macerası başlar. Rahmetli Hüseyin Köycü’nün yaptırdığı okulda okurken öğretmeni ona Sarı Karton Projesinden bahseder. Bunun üzerine “Küçük Zahire” Şenkaya’dan ayrılmaya karar verir. Diyar diyar gezecek ve Hüseyin Köycü’nün attığı tohumları yeşertecektir. Doktor olamaz ancak çok iyi bir Ebe/Hemşire olur.Valiler ve Kaymakamlarla istişare ederek salgın hastalıklar,aşılar,Sarı Karton Projesi ile ilgili eğitimler verir. Doğumunu yaptırdığı her aileye Hüseyin Köycü’den öğrendiği şu sözlerle nasihat eder: “Ne mutlu çocuğunu okutana,ne mutlu okumayı teşvik edene,ne mutlu her gün ağaç dikene…”

2013 yılı Haziran ayında TV’de ana haber bültenlerinde canlı yayında der ki “Nereye gittiysem hep bir iz bıraktım. Dağlarda yürüyerek doğuma gidiyordum. Ben masa başında çalışmadım. Hep memleketime hizmet ettim hiç ödül beklemeden”

Gittiği her yerde bir iz bırakan Şenkayalı bu Cumhuriyet Kadınını çok seven Türk Halkı adının yaşatılmasını talep etmiştir. Adının yaşatıldığı kurumlar ve sokak isimleri şöyledir:

Zahide Özay Aile Sağlığı Merkezi,

Adnan Menderes Mahallesi Zahide Özay Sokağı, Zahide Özay Semt Konağı

Annem “Alanında İz Bırakanlar ” gecesinde Vefa Ödülü. Anneme ayrıca 2014 yılında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından “Yılın Altın İnsanı ” ödülü verildi. Ayrıca 2017 yılında Küçükçekmece Belediyesi tarafından “Yılın Annesi ” seçildi. Yani annem bu toplamda 3 gecede anıldı.

2021 yılında “Alanında İz Bırakanlar” gecesinde “Vefa Ödülü” ne uygun görülmüştür.

2014 yılında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından “Yılın Altın İnsanı” ödülü verilmiştir.

2017 yılında Küçükçekmece Belediyesi ile birlikte TOKAT DERNEKLERİ IKTODER tarafından Sefaköy Kültür Merkezinde Anneler Gününde bir gece düzenlenerek “Yılın Annesi” seçilmiştir.

Saygılarımla;;

Hayatına tanıklık eden kızı Tüzin Atlı Bizde Şenkaya Sevenleri olarak Allah’tan rahmet mekanı cennet olsun.(#ŞenkayasevenleriAzize Aziz alıntı)

Doç.Dr. Nurhak Aksungur

Şenkaya-Gülveren (İznos) nüfusuna kayıtlıyım.1981 yılında Kırşehir’de doğdum. İlk,orta ve lise öğrenimimi Kırşehir’de tamamladım. Erciyes üniversitesi Tıp Fakültesinden 2006 yılında mezun oldum.2006-2008 yıllarında Van ili Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde görev yaptım. 2008 yılı Kasım ayında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladım. 2014 yılı Eylül ayında Genel Cerrahi Uzmanı oldum. Mecburi hizmetimi Erzurum ili Tekman ilçesinde Genel Cerrahi uzmanı olarak tamamladım. 09.03.2016 tarihinde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yardımcı Doçent olarak göreve başladım. Halen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktayım.Orta düzeyde İngilizce bilmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım. Şenkaya’lı olmaktan gurur duyuyorum.Saygılarımla. Şenkaya’lı olmak bir ayrıcalıktır (#ŞenkayasevenleriAzize Aziz alıntıdır).

Aşık Zeki Erdali

12 12 1958 yılında Şenkaya Doğanköy köyünde dünyaya geldim Baba Adı.Fevzi Erdali Anne Adı.İfakat Erdali. Fakir bir ailenin çocuğu ilk okulu köyümde orta ve lise ise Şenkaya’da okudum orada lise öğretmenimiz ibrahim Yılmaz hocamin da gayreti ve önerisiyle mandolin çalmaya başladim mandolin çalmaya başlamamin sebebi sazimizin olmayişi daha sonra herkes gibi bende gurbete gittim İzmir’de bir kac yil calistim sazi ogrendim 1976 yilinda bir kış günü yola çıktım kömür arabaların ustunde Kars!a ulastim allah razı olsun güzel insan kıymetli insan murat Çobanoğlu asiklar kahvesinde sanatima 3 yil hic dönmeden ogendim ustatlarin yaninda 1978 79 yilinda Erzurum asiklar kahvesinde sanatima devam etmeye karar verdim birazda erzurumda kaldim artik asiklarla ulkemin her yerine gidiyirdum programlara bu arada askerlik gorevimi Manisa ve Kıbrıs’ta yaptim bitirdim yine bir kac ayda olsa Erzurum’da asiklar kahvesinde sanatima devam etmeye karar verdim birazda Erzurum’da kaldim artik asik zeki erdali gurbete gidecekti ve bu karar ankara da noktalandi 1984 yili mart ayinda ankaraya yerlestim bir kac yil koy hizmetlerinde calistim yine satima devam ediyordum ve istifa zamani gelmisti gerek ulkemizde konya asiklar bayraminda gerek diyer festival programlara devam ediyordum 1990 da ilk yurt dışı programim almanya oldu daha sonra hollanda belcika fransa isvec isvicre avusturya avusturalya ingiltere ülkelerinde programlara gitmeye başladım fakat 1993 yilinda radya ve televzon programlari hazirlayip sunmaya başladım ostim tv başkent tv kanal a t r t muzik ve 8 yil araliksiz kontv de programlar yaptim.daha sonra avrasya asiklar birligi genel baskani olarak secildim Azarbaycan Kazakistan Özbekistan Türkmenistan bu kardes ülkelerde cok büyuk programlar hazirladim yine ankarada ikamet ediyorum bir kızım iki oglum var kızım türk halk müziği sanatcisi halkimizi milletimizi cok cok cok seviyorum ve bundan sonra kitap yazarak zamanimi gecirmek istiyorum Allaha emanet olun selâmlar gönderiyoruz AŞIK ZEKİ ERDALİ

AVUKAT HANİFİ ALTAŞ

AVUKAT HANİFİ ALTAŞ

Şenkaya Gülveren doğumlu.

SAYFANIN HAZIRLANMASINA DEVAM EDİLİYOR.

2 thoughts on “Eğitim ve Bilim Pınarı Şenkaya & Yetiştirdikleri

  • 19 Aralık 2020 tarihinde, saat 12:25
    Permalink

    Bu nevi tanıtım sitesi, yörede yeni yetişenlere; gerek aile içinde, gerekse yakın çevreden başlayarak geniş kesime, gayret ve azim örneği olarak, bir rol model olması bakımından, isabetli düşünülmüş bir uygulama olmuştur. Mimarlarından Allah razı olsun, gayret sahibi örnek insanlarımızın da sayısı artsın, mesaileri inşaAllah onlara ahiret mazbatası olsun.KS

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir