Ekibi Tanıyın

Yönetici : Selahattin Altaş

Yönetici Yardımcısı: Çağatay Altaş (Torunum).

Kurşun kalem,sarı kağıt,beyaz kağıt,dolma kalem,tükenmez kalem ve karbon kağıdı,renkli kalemler,daktilo,bilgisayar.Daktilonun yaygın olmadığı günlerde okul müdürlüğü yaparken resmi yazıları karbon kullanarak  tükenmez kalemle yazıyorduk. Yazı alttaki kağıtlara iyi geçsin diye kaleme bastırıyorduk. Yıllarca bu böyle devam ettiği için kalem tutan parmağımda bir kemik oluşmuştu. Yıllar sonra hayatımıza bilgisayar girdi.

NEREDEN NEREYE?

Bilgisayar ,çıktığı ilk yıllarda DOS programı ile çalışırdı.Kimya formülleri gibi formüller vardı.Bilgisayarı açıp-kapamak bile zordu.Hatırlıyorum kursa alınmıştık.Çalıştıktan sonra bilgisayarı kapatamamış  ve bir arkadaşımdan yardım istemiştim.Yıllar geçtikçe kullanımı ve hızı gelişti.Bilgisayara internet girdi.Dünyamızı değiştirdi.Benim ayriyeten bilgisayara özel bir merakım vardı. Üniversitede okuduğumuz yıllarda bilgisayar olmuş olsaydı, muhtemelen o bölümü tercih edermişim diye hep düşünürüm.Tabir caizse ”alaylı ” olarak bilgisayar öğrenmeye devam ettim.İlerlemiş yaşıma rağmen bıkmadan ,usanmadan çalıştım.Kurumumuzun düzenlediği bütün kurslara katıldım. Word,Excell,power point vs. programlarını işlerimi görecek düzeyde öğrendiğim gibi ‘’İnternet sitesine ‘’ olan özel merakım nedeniyle web tasarımı yapmayı da öğrendim.Bilgilerimi paylaşmak için kendime ait internet siteleri kurmayı başardım. Facebook sayfalarıma ilaveten daha geniş kitlelere  ulaşmak için halen bir internet sitesini (https://www.selahattinaltas.com/) yönetiyorum.

Sanal bilgi edinme ve iletişim aracı internet yaşadığı ve yerini başka teknolojiler almadığı sürece yüklenilen her türlü doğru ve geçerli bilgi,belge ve resimler yeni nesillere miras olarak kalacaktır.Çağımızın en önemli bilgi edinme yollarından biri belki de en önemlisi olan internete yüklenen her bilgi geçerli ve doğru değildir.Önemli olan doğru yerlerden doğru bilgileri elde etmektir.En iyi bilgi edinme aracı olduğu gibi aynı zamanda iyi bir zaman geçirme makinesidir.Bilgi edinirken aynı zamanda zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmazsınız.Kulaktan dolma bilgilerle internetten korkmamalı.Hayatın içinde ve hatta sokaklarda bazı yanlış şeyler olabilir.Yanlışlar oluyorsa sokakta yürümekten korkmalı mıyız? .O halde internet fobisini bir kenara bırakıp insanlık tarihinde sadece çağımızın insanlarına nasip olan bu aracı sonuna kadar kullanmalıyız.Sanal iletişim ağları (google ve diğerleri),iletişim araçları internet,facebook,twetter,you Tube,elektronik postalar (hotmail,mynet,Gmail) bütün bunlar çağımızdaki muhteşem buluşlar.Sanırım internet çağımızda Allah’ın insanlığa sunduğu en büyük armağandır. Fani Dünyadan göçmeden böyle bir teknolojiye yetiştiğim ve yararlandığım için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum ve bu teknolojiyi bulan bilim adamlarına da minnetlerimi sunuyorum. Bütün bunları neden paylaştım? Amacımız yeni nesillerin bu muhteşem iletişim aracının önemini anlamalarını ve doğru kullanmalarını sağlamaktır.

‘’İYİ Kİ VARSIN İNTERNET’’

ÇALIŞTIĞIM İNTERNET SİTELERİ VE FACEBOOK SAYFALARI AŞAĞIDADIR.UMARIM YARARLI OLUR.

1Şenkaya Yöresini İnternet Ortamına Taşıma, Tanıtma ve Yayma Grubu

2. Örtülü Köyünden Şenkaya İlçesine Uzanan Aydınlık Yolun Mimarı Hüseyin KÖYCÜ

3. Şenkaya Ortaokulu Mezunları

4. Eğitim-Öğretim Sayfası-Yöresel Sözcükleri Derliyoruz (Şenkaya Yöresi)

5. Dadaşlar ve Güller Diyarı Gülveren Grubu

6. Dadaşlar ve Güller Diyarı Gülveren

7. ”Dolar Yeşilini Değil, Ağaç Yeşilini Sevenlere Selam Olsun” Grubu

8. Eğitim Ve Bilim Pınarı Şenkaya & Saklı İl İnternet Sitesi

Köyde diktiğim çam ağacına can suyu verirken.

Köy halkı dadaştır.Yörede her türlü doğal çiçek yetişir.İlkbahar ve yazın adeta çiçek cennetine dönüşür.Cumhuriyetle birlikte köy adları değişirken, ilkbaharda köye gelen görevli köyü bir çiçek cenneti görünce eski adı (kırk yıllık Rus yönetiminde) gelir,varidat kazanç anlamlarına gelen İznos olan köy adını Gülveren olarak kaydeder.Öğrenilen bilgilere göre Osmanlı döneminde de adı Güller Pınarı olduğu söyleniyor.

Açıklama:

Çağımızın en önemli iletişim ve bilgi edinme yollarından biri hiç şüphesiz ki internettir. İnternette kendiliğinden ,hazır bilgiler yoktur .Ne yüklerseniz o görülür. İnternete yüklenen bilgilerin bir çoğu gerçek ve doğru değildir.Her kaynaktan her türlü bilgi yüklenir. Onun için internetten bilgi edinirken buna dikkat etmek gerekir.Doğru yerlerden doğru bilgiler edinme yollarını bilmemiz gerekir .
Bu anlamda, sanal iletişim aracı internetten, Şenkaya  ile ilgili bilgiler araştırırken gördüm ki çok az bilgi bulunmamaktadır.Bu şu anlama geliyor: Birincisi Şenkaya’yı tanıtmakla yükümlü kişi,kurum ve kuruluşlar bu görevlerini yeterince yerine getirmiyor.Diğeri internet ortamında bilgi yükleyen,bilgi edinen ve paylaşan kişilerin bu konuya karşı ilgisizliği.Siz sanal iletişim motorlarından google ,facebook.you tobe,instagram ,twetter vs ‘ye ne yüklerseniz silmediğiniz sürece dünyanın her tarafından o bilgiye ulaşılır.
İşte bu boşluğu kapatmak amacıyla ‘‘Eğitim Ve Bilim Pınarı Şenkaya ‘’ internet sitesini oluşturduk.

Yıllar önce işbaşında (bilgisayar başında).

İŞ BAŞINDAYKEN (BİLGİSAYARDA)

https://www.facebook.com/selahattin.altas.19/videos/784271594932265/

https://www.facebook.com/selahattin.altas.19/videos/304755400155763/
https://www.facebook.com/selahattin.altas.19/videos/487752158620002/