PETLAS Gölhisar’ı Zehirlemeye Devam Ediyor.

Yıllar sonra arazilerin bir kısmı kamulaştırılarak ‘’PETLAS’’ fabrikasının temelleri atıldı.Daha sonra faaliyete başladı.Fabrikayı Devlet işletirken bacadan çıkan duman daha az zarar veriyordu.Yıllar daha geçti.Fabrika özelleştirildi.Eski baca masraflı bulunup, yeniden 30 metre yüksekliğinde bir baca yaptılar.Bu bacadan çıkan kara ve zehirli duman Gölhisar’ı kaplıyor,nefes alamaz duruma geliyorduk.Dışarıda bulunan eşyaların,kiremitlerin,karoların,ağaçların velhasıl her şeyin üzeri kurumla kaplanıyordu.Üstelik fabrika arazisinin altından gelen yer altı suları da kirlenmişti.Çeşmelerin suları içilmez oldu.Zarar gören meyve ve bahçelerinden ürün alınamaz oldu.Fabrikadan gelen ve Gölhisar’ın doğu ve batı yakasından akan dere yataklarına atıklar verilmeye başlandı.Derelerdeki kuşlar,böcekler ağaçlar olumsuz etkilendi.Mahallenin eko sistemi bozuldu.Dayanılmayacak bu durum karşısında mahalle halkı tepkiler göstermeye başlayınca yetkililerce işçilerin kapıya konulacağı yönünde tehditleri geldi.Zira mahalleden fabrikada çalışan çok sayıda işçi vardı.Bu korku mahalleliyi geri adım atmak zorunda bıraktı.Çok sayıda mahalle sakini yerini yurdunu bırakıp başka bir yere göçmeyi düşünüyordu.Bunlardan biri de bendim.

Duyarlı bir vatandaş olarak bazı girişimlerde bulundum. Kırşehir Valiliğine dilekçe ile başvurdum.Kendileri ile görüştüğümde üstesinden gelemediklerini sezinledim.Burada bir iş çıkamayacağını anlayınca TBMM Dilekçe Karma Komisyonuna dilekçe ile başvurdum.Uzun bir süreden sonra altı milletvekili imzalı bir yazı aldım.Yazıda mealen yapacak bir şeyin olmadığı,mahkeme yolunun açık olduğu yazıyordu.Bu girişimler sonucu mahallenin dört ayrı yerine kirliği ölçen dört cihaz konuldu.İşin garip tarafı ölçüm sonuçlarını rapor edenler fabrika çalışanları idi.Ne kadar sağlıklı rapor edeceklerini siz düşünün.Bu baskıların bir faydası olmalı ki yeni ilave edilmiş alçak baca iptal edilip,eski baca çalıştırılmaya başlandı.Bunda sonra kurumun etkisi biraz azalmış oldu.

Bacanın doğal gazla çalıştırılması durumunda kirliliğin çok azalacağı söyleniyor. Ancak çok para harcanacağı gerekçesi olarak doğal gaza geçmediklerini duyduk. Mahallede oturan bu kadar insan, doğadaki hayvan ve insanların sağlığı onların umurunda mı?

Yazı ile paylaştığım en üstteki fabrika bacalarının bulunduğu alanda sigara içme levhasının bulunduğu resmi birlikte düşündüğümde hayretler içinde kalıyorum. Türkiye’deki tüm tiryakiler fabrikanın etrafında toplansa ve aynı anda sigara yaksa çıkan toplam duman fabrikanın dumanından daha az olur diye düşünüyorum.

Sigara içme yasağı var, içenler cezalandırıyor, fabrika bacasından çıkan dumana yasak yok, onlar cezalandırılmıyor.

Bu günlerde de PETLAS Gölhisar Mahallesini zehirlemeye devam ediyor.Defolu lastikleri yaktıkları zaman ,eğer rüzgar kuzeyden esiyorsa, ağır bir duman ve koku mahallenin üzerine çöküyor. İnsanlar nefes almakta zorlanıyor ve ağır ağır zehirleniyorlar.Hele bu korona viruslu günlerde ise daha kötü.Yıllardır çalmadığımız kapı kalmadı.Sorunu çözmüyorlar.ASLINDA ÇOK BASİT. DOĞAL GAZLA BACAYI ÇALIŞTIRDIKLARINDA SORUN KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLECEK.AMA ÇOK KAZANMA HIRSI GÖZLERİNİ BÜRÜMÜŞ.BİRİLERİNİ YAŞATMAK İÇİN BAZILARINI ÖLDÜRMEK Mİ GEREK?BİZLERİN SAĞLIĞI UMURLARINDA MI?
HER DIŞARI ÇIKTIĞIMIZDA BİZE DÜŞEN “BİZİ ZEHİRLEYENLERİN VE BUNA GÖZ YUMANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN” DEMEK OLUYOR.BOŞUNA DEMEMİŞLER ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE.İNŞALLAH MAHALLENİN AHI MUTLAKA BİR ÇIKAR AHESTE AHESTE !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir